Soğanlama

bencede

Active member
Soğanlama Tanımı İçin Gereçler

(2-3 kişilik)

  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Soğanlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanlar epeyce ince olmayacak biçimde jülyen doğranır.
  2. Zeytinyağı eklediğimiz tavada baharatlar ile bir arada evvel harlı akabinde orta ateşte biraz kavrularak pişirilir,
  3. Soğanların diriliği geçip piştiğini anladığımızda çukur oluşturup yumurtaları içine kırıyoruz.
  4. Biraz da yumurtalar pişene kadar pişirip sıcak servis ediyoruz.
Soğanlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst