bencede
Active member
Soğanlama Tanımı İçin Gereçler
(2-3 kişilik)
Not EkleTanımı Yazdır
(2-3 kişilik)
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar epeyce ince olmayacak biçimde jülyen doğranır.
- Zeytinyağı eklediğimiz tavada baharatlar ile bir arada evvel harlı akabinde orta ateşte biraz kavrularak pişirilir,
- Soğanların diriliği geçip piştiğini anladığımızda çukur oluşturup yumurtaları içine kırıyoruz.
- Biraz da yumurtalar pişene kadar pişirip sıcak servis ediyoruz.