Sokak Simidi

bencede

Active member
Sokak Simidi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un
Üzeri için;

  • 1.5 su bardağı kavrulmuş susam
  • Yarım bardak pekmez
  • 1 su bardağı su
Sokak Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabımıza ılık su, maya, yoğurt ,zeytinyağı, şeker ,tuzu katıp yoğuruyoruz.
  2. Unu denetimli biçimde ekleyip yumuşak bi hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
  4. Bu sırada susamı kavuruyoruz.
  5. Pekmezi bi bardak suyla açıp hazır ediyoruz.
  6. ondan sonrasında hamurdan 20 beze elde ediyoruz.
  7. İkili kıvrımlar halinde sarıyoruz.
  8. Evvel pekmezli suya sonrasındasında susama batırıp 10 dk da tepsi mayası yapıyoruz.
  9. sonrasındasında 20 dk da 190 derece de fırında pişiriyoruz.
Püf noktası ;yumuşak simitler elde etmek için fırına borcama su koyuyoruz en alta yerleştiriyoruz. Piştikten daha sonra afiyetle yiyoruz ????.

Sokak Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst