Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni iktisat modelini 4 hususta özetledi

Yenilmez

Active member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 2 saat 15 dakika süren kabine toplantısı bitmiş oldu. Minimum fiyat, döviz kurundaki hareketlilik ve stokçulukla gayret hususlarının elen alındığı toplantı daha sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni iktisat modelini 4 unsurda özetleyerek ” Biz ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme; gaye bu” dedi.

“YATIRIM ATAĞI HER ALANDA SÜRMEKTEDİR”

19 yıldır Türkiye’de yapılan yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemiş oldu:

“Türkiye’nin yatırım atağı her alanda süratle sürmektedir. Adana’da 1.4 milyar dolar yatırım bedeli olan petrokimya tesisinin temelini atmıştık. Ülkemizin dört bir yanında yürütülen yüzlerce dev yatırımı yakından takip ediyoruz. Türkiye’nin kurtuluşunu global çıkar odaklarının güdümündeki reçetelerde değil, kendi kaynaklarını harekete geçirecek yatırımlarda, istihdamda, ihracatta görüyoruz. 19 yıldır yoluyla, köprüsüyle, barajıyla, santraliyle, sulama sistemleriyle sahip olduğumuz muazzam altyapıyı bunun için inşa ettik. 19 yıldır bu kadar okulu, üniversiteyi, mesleksel eğitim kurumunu, hastaneyi, adliye sarayını bunun için kurduk. 19 yıldır ülkemizi her alanda bölgesinin ve dünyanın yükselene yıldızı yapmak için onca çabayı bunun için verdik.”

İKTİSAT MODELİNİ 4 UNSURDA ÖZETLEDİ

Gelecekte ekonomik amaçlar hakkında da konuşan Erdoğan kelamlarını o denli sürdürdü:

“Ülkemizi 19 yıldır hakka, hakikate, hakkaniyete dayalı bir demokrasi ve kalkınma anlayışıyla yönetiyoruz. Türkiye’de bu kavramlardan nasibini almamış bir zihniyet daima olmuştur. Tek parti faşizmiyle başlayıp darbeler ve vesayet devriyle süren, dışarıdan aldığı dayanakla kendini ulusal iradenin üstünde bakılırsan, gerektiğinde terör örgütleriyle dahil her tıp şer şebekesiyle işbirliğine giren bu zihniyet her seferinde milletimizin irfanına çarpmıştır. Bu zihniyet iktisatta yaşanan değişimi de tıpkı sinsilikle mecrasından çarptırmaya çalışıyor. Biz ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme; gaye bu. Bu zihniyet yüksek faizle ekonomiyi soğutmak, küçültmek ve ötürüsıyla istihdamı azaltmak istiyor.”

İktisat Haberleri