Sucuklu Kaşarlı Krep Börek

bencede

Active member
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tanımı İçin Gereçler

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
İç harcı için

  • Dilimlenmiş sucuk
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Krep için; tüm gereçleri topak kalmayacak biçimde güzelce karıştırın. Şayet pütür kalırsa süzgeçten yahut blenderdan geçirebilirsiniz (Krep tanımı Yasemin Atalar’a aittir ölçüler tam kıvamında ????)
  2. Teflon tavayı az sıvı yağ ile yağlayarak kızdırın. Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek tavanın tamamına yayın. Alt tarafı yavaşça kızarınca spatula ile aykırı çevirin ve başka tarafını da pişirin.
  3. Tüm krepleri hayli fazla kızartmadan pişirin. İç harcı için doğranmış sucukları az yağlı tavada yavaşça kızartın. Sıcağı çıkınca rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın.
  4. Kreplerin ortasına sucuklu iç harçtan koyarak fotoğraftaki üzere kare formunda katlayın. Başka krepleri de tıpkı biçimde hazırlayın.
  5. Tavayı hafifçeçe yağlayıp kızdırın. Krep börekleri tavaya alarak iki tarafını da güzelce kızartın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst