bencede
Active member
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tanımı İçin Gereçler
Krep için;
Not EkleTanımı Yazdır
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
- Dilimlenmiş sucuk
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Krep için; tüm gereçleri topak kalmayacak biçimde güzelce karıştırın. Şayet pütür kalırsa süzgeçten yahut blenderdan geçirebilirsiniz (Krep tanımı Yasemin Atalar’a aittir ölçüler tam kıvamında ????)
- Teflon tavayı az sıvı yağ ile yağlayarak kızdırın. Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek tavanın tamamına yayın. Alt tarafı yavaşça kızarınca spatula ile aykırı çevirin ve başka tarafını da pişirin.
- Tüm krepleri hayli fazla kızartmadan pişirin. İç harcı için doğranmış sucukları az yağlı tavada yavaşça kızartın. Sıcağı çıkınca rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın.
- Kreplerin ortasına sucuklu iç harçtan koyarak fotoğraftaki üzere kare formunda katlayın. Başka krepleri de tıpkı biçimde hazırlayın.
- Tavayı hafifçeçe yağlayıp kızdırın. Krep börekleri tavaya alarak iki tarafını da güzelce kızartın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.