bencede
Active member
Sucuklu Omlet Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı süt
- Un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 adet domates
- Sucuk
- Peynir yahut kasar peyniri
- Birinci evvel tavanıza biraz yağ koyalım.
- Domateslerimizi yuvarlak biçimde keselim.
- Tavamıza yerleştirelim. Başka taraftan hamuru için sucuk peynir hariç tüm gereçleri karıştıralım.
- Kek hamuru kıvamında olacak. Domatesleri altlı üstlü pişirelim.
- Üstüne hazırladığımız karışımı dökelim.
- Üstüne sucukları peynirleri dizelim. Kapağını kapatıp altının kızarmasını bekleyelim.
- Üstüne tabak kapatıp zıt çevirelim. İki yüzü de piştikten daha sonra ocağın altını kapatalım.
- Servis tabağına alalım.