bencede
Active member
Süt Kreması Tanımı İçin Gereçler
Fındık – fıstık kreması tadında ???? bayramlarda yediğimiz sütlü şeker tadında bir süt kreması tanımıyla geldim ????.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Çeyrek çay kaşığı karbonat
- Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu
Fındık – fıstık kreması tadında ???? bayramlarda yediğimiz sütlü şeker tadında bir süt kreması tanımıyla geldim ????.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
- Öncelikle sütümüzü ve şekerimizi tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz.
- Kaynayan sütümüzün içine kabartma tozu ve karbonatımızı döküp karıştırıyoruz. ( bu esnada biraz kabarma olacaktır dikkat ! ).
- Ocağın altını en kısık ayara getirin ve orta ara karıştırın.
- Koyu bir kıvam alana kadar ocaktan almayın.
- Koyu kıvam aldıktan daha sonra ocaktan alın ve cam bir kavanoza koyun.
- Oda ısısına gelene kadar bekleyin, sonrasındasında dolaba kaldırın.
- 1 gece dolapta dinlendirin.