bencede
Active member
Süt Reçeli Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük tencereye süt dökülür.
- Akabinde toz şeker ilave edilir.
- Kaynamaya başladığında biraz fokurdatıp altı kısılır.
- Kabartma tozu ve karbonat eklerken kabarma yapıyor.
- Yavaş yavaş eklenip karıştırılır.
- Kabarması geçince orta ateşte rengi değişip boza kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
- Kaselere alıp soğuduktan daha sonra dolaba alabiliriz.
Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı