Süt Reçeli

bencede

Active member
Süt Reçeli Tanımı İçin Gereçler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Büyük tencereye süt dökülür.
  2. Akabinde toz şeker ilave edilir.
  3. Kaynamaya başladığında biraz fokurdatıp altı kısılır.
  4. Kabartma tozu ve karbonat eklerken kabarma yapıyor.
  5. Yavaş yavaş eklenip karıştırılır.
  6. Kabarması geçince orta ateşte rengi değişip boza kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
  7. Kaselere alıp soğuduktan daha sonra dolaba alabiliriz.
Afiyet olsun.

Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst