bencede
Active member
Sütlü Biber Kavurması (Muhacir Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet çarliston biber
- 1 silme yemek kaşığı un
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberlerimizi küçük küçük doğrayalım.
- Bir tavaya yağ dökerek biberlerimizi biraz kavuralım.
- Akabinde unumuzu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- ondan sonrasında sütümüzü ekleyerek kremsi bir kıvam alana dek kavuralım.
- Farklı bir sos tenceresinde yağ ve biberimizi karıştırarak sosumuzu hazırlayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.