Sütlü Biber Kavurması (Muhacir Usulü)

bencede

Active member
Sütlü Biber Kavurması (Muhacir Usulü) Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 adet çarliston biber
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
Sütlü Biber Kavurması (Muhacir Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Biberlerimizi küçük küçük doğrayalım.
  2. Bir tavaya yağ dökerek biberlerimizi biraz kavuralım.
  3. Akabinde unumuzu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  4. ondan sonrasında sütümüzü ekleyerek kremsi bir kıvam alana dek kavuralım.
  5. Farklı bir sos tenceresinde yağ ve biberimizi karıştırarak sosumuzu hazırlayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
Sütlü Biber Kavurması (Muhacir Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst