bencede
Active member
Tahinli Muhammara (Kahvaltı Sofralarının Aranan Lezzeti) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı kurutulmuş ve ufaltılmış ekmek içi/galeta unu da olabilir
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım su bardağının yarısı kadar (Yani 1/4 (çeyrek) su bardağı) zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz (Kullandığınız tuza göre değişkenlik gösterebilir)
- Yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber
- 3 tane ceviz (Dişe gelecek biçimde ezilmiş olsun, ben elimle parçalayarak koydum)
- 2 diş sarımsak (Küçükse 3 diş de olabilir)
Not EkleTanımı Yazdır
- Süzme yoğurt, ekmek kırıntısı, tahin, biber salçası, ezilmiş yahut rendelenmiş sarımsak, ezilmiş ceviz, zeytinyağı, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırma kabına koyarak düzgünce harmanlıyoruz.
- Uygunca karıştırdıktan daha sonra servise hazır olur, bekletmeden tüketebilirsiniz.
- Buzdolabında da saklayıp birkaç gün afiyetle yiyebilirsiniz.