bencede
Active member
Tarhanalı Omlet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 3 tatlı kaşığı tarhana (Her yumurta için bir tepeleme kaşık)
- 1 çorba kaşığı büyüklüğünde peynir
- 3-4 kol maydanoz
- 2-3 kol dereotu
- 2 adet yeşil soğan
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- 2-3 kaşık zeytinyağı (Kızartmak için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ile tarhanayı uygunca karıştırın ve ezdiğiniz yahut rendelediğiniz peyniri ek edin.
- Bu karışıma ince ince doğradığınız yeşillikleri ,baharatları (Damak tadınıza gore) katın.
- Tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Teflon tavaya 1-1,5 kaşık yağ koyun.
- Düzgünce ısınınca omlet karışımınızı eşit olarak yayın. Tavanın ağzını bir kapakla kapatın, ocağın altını orta ısıya ayarlayın.
- Altı kızarınca omleti zıt çevirin (Kalan yağı tavaya koyduktan daha sonra ) Sabah kahvaltısında şahane oluyor. Afiyet olsun.