Tarhanalı Omlet

bencede

Active member
Tarhanalı Omlet Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 3 tatlı kaşığı tarhana (Her yumurta için bir tepeleme kaşık)
  • 1 çorba kaşığı büyüklüğünde peynir
  • 3-4 kol maydanoz
  • 2-3 kol dereotu
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 2-3 kaşık zeytinyağı (Kızartmak için)
Tarhanalı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ile tarhanayı uygunca karıştırın ve ezdiğiniz yahut rendelediğiniz peyniri ek edin.
  2. Bu karışıma ince ince doğradığınız yeşillikleri ,baharatları (Damak tadınıza gore) katın.
  3. Tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Teflon tavaya 1-1,5 kaşık yağ koyun.
  4. Düzgünce ısınınca omlet karışımınızı eşit olarak yayın. Tavanın ağzını bir kapakla kapatın, ocağın altını orta ısıya ayarlayın.
  5. Altı kızarınca omleti zıt çevirin (Kalan yağı tavaya koyduktan daha sonra ) Sabah kahvaltısında şahane oluyor. Afiyet olsun.
Tarhanalı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst