bencede
Active member
Tatlı Pişi (Schmalzgebäck) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- Bir tutam tuz
- Sıvıyağ
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü ılık olacak biçimde ısıtın.
- Un ve kuru mayayı düzgünce karıştırın.
- Yumurta, şeker, tuz ve sütü ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
- Mayalı hamurun üzerini örtün ve yeterlice büyüyene kadar yaklaşık 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Bir tencerede yağı ısıtın.
- Hamuru ince bir biçimde açın ve küçük kesimler halinde kesin, kızgın yağda ve bir kere çevirerek altın kahverengi olana kadar kızartın.
- Mutfak kağıdına güzelce süzün ve soğumaya bırakın.
- Bol pudra şekeri ile ve taze, tercihen ılık olarak servis edin.