Tatlı Pişi (Schmalzgebäck)

bencede

Active member
Tatlı Pişi (Schmalzgebäck) Tanımı İçin Gereçler

  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz
Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Tatlı Pişi (Schmalzgebäck) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütü ılık olacak biçimde ısıtın.
  2. Un ve kuru mayayı düzgünce karıştırın.
  3. Yumurta, şeker, tuz ve sütü ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  4. Mayalı hamurun üzerini örtün ve yeterlice büyüyene kadar yaklaşık 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  5. Bir tencerede yağı ısıtın.
  6. Hamuru ince bir biçimde açın ve küçük kesimler halinde kesin, kızgın yağda ve bir kere çevirerek altın kahverengi olana kadar kızartın.
  7. Mutfak kağıdına güzelce süzün ve soğumaya bırakın.
  8. Bol pudra şekeri ile ve taze, tercihen ılık olarak servis edin.
Tatlı Pişi (Schmalzgebäck) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst