Tavada Kırpık Börek

bencede

Active member
Tavada Kırpık Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Peynir
  • Maydanoz
  • 2 tane hazır yufka
  • Kabartma tozu
Tavada Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Peynirimizi küçük küçük doğrayalım.
  2. Maydanozları ince ince kıyalım ve peynirimize ek ederim.
  3. Yumurta, süt ve yağı bir kap içerisinde çırpalım ondan sonrasında peynir maydanozu ek edip karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ve tuzu da ek edip biraz daha karıştıralım.
  5. Yufkayı rulo yapalım ve 1cm kalınlığında keselim.
  6. Şerit halinde olan yufkaları açalım ve karışıma ek edip karıştıralım.
  7. Teflon tavamıza biraz sıvı yağ döküp karışımı üzerine boşaltıyoruz ve gerili önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun????
Tavada Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst