bencede
Active member
Tavada Kırpık Börek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Peynir
- Maydanoz
- 2 tane hazır yufka
- Kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Peynirimizi küçük küçük doğrayalım.
- Maydanozları ince ince kıyalım ve peynirimize ek ederim.
- Yumurta, süt ve yağı bir kap içerisinde çırpalım ondan sonrasında peynir maydanozu ek edip karıştıralım.
- Kabartma tozu ve tuzu da ek edip biraz daha karıştıralım.
- Yufkayı rulo yapalım ve 1cm kalınlığında keselim.
- Şerit halinde olan yufkaları açalım ve karışıma ek edip karıştıralım.
- Teflon tavamıza biraz sıvı yağ döküp karışımı üzerine boşaltıyoruz ve gerili önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun????