Tavada Tuzlu Kek

bencede

Active member
Tavada Tuzlu Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pulbiber
  • Maydanoz
  • Tuz
Tavada Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin bir kapta yumurtalar çırpılır.
  2. Zeytinyağı ve süt eklenerek yine yeterlice çırpılır.
  3. Kabartma tozu, tuz, pul biber, ve azar azar un ek edilerek pürüzsüz olana kadar çırpıcıyla çırpılır.
  4. Maydanoz eklenip karıştırılır. (kek hamurundan biraz daha koyu olmalıdır. ).
  5. Yanmaz tavaya az yağ konularak orta ateşteki ocağa alınır. Düzgünce ısındıktan daha sonra karışım dökülür. (28-30 cm. Lik tava).
  6. Tavanın kapağı kapatılır. Hamurun alt tarafı, üzeri göz göz olup cıvıklığı düzgünce gidene kadar pişirilir.
  7. Aykırı çevirirken, hamurun yapışmaması için kullanılacak kap yağlanır.
  8. Karşıt çevrilen hamur, tavayı tekrar yağladıktan daha sonra öbür tarafının pişmesi için bir daha temalır.
  9. İki tarafı da piştikten daha sonra servise hazırdır.
 
Üst