bencede
Active member
Taze Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 baş sarımsak
- 3 dilim kepek ekmeği
- 30 gram kadar beyaz peynir
- Bir tutam taze fesleğen
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda bir diş sarımsağı baş ve alt kısmından biraz kesiyoruz.
- Kabukları ile birlikte birinci olarak fırın kağıdına daha sonra alimünyum folyo sararak 200 derecede 15 dk pişiriyoruz.
- Sarımsak piştikten daha sonra kabuğundan ayırıyoruz aslına bakarsan piştiği için çabucak kabuktan ayrılıyor başka bir kaba yada ben el rondosuna koydum.
- Sarımsak beyaz peynir fesleğen ve zeytin yağını güzelce rondodan krema üzere olana kadar çekiyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğumuz fırın kabına ekmek dilimlerimizi alıyoruz.
- Üzerine karışımı sürüyoruz üzeri kızarsan kadar 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. Not diyet vs yapmayan arkadaşlar kepek ekmek yerine baget ekmek beyaz peynir yerine kaşar peyniri zeytinyağı yerine tereyağı kullanarakta yapabilirler.