bencede
Active member
Tereyağlı Çatlak Patates Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 10-12 adet küçük patates( haşlamalık)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru biberiye
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri güzelce yıkadıktan daha sonra derin bir tencere içine patatesleri koyup üzerlerine çıkacak kadar su döküp, yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşladığımız patatesi fırın tepsisine dizelim ve bardağın zıddı ile dağıtmadan ezelim.
- Tereyağını eritip bütün baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Patateslerin üzerine sürmek için sos hazırlıyoruz.
- Ezdiğimiz patateslerin üzerine fırça ile çokça sürüyoruz ve evvelde ısıtılmış 200 derece fırında yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerine doğranmış yeşil soğan ve maydanoz ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.