Tereyağlı Çatlak Patates

bencede

Active member
Tereyağlı Çatlak Patates Tanımı İçin Gereçler

  • 10-12 adet küçük patates( haşlamalık)
️Sos İçin;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru biberiye
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Tereyağlı Çatlak Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri güzelce yıkadıktan daha sonra derin bir tencere içine patatesleri koyup üzerlerine çıkacak kadar su döküp, yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız patatesi fırın tepsisine dizelim ve bardağın zıddı ile dağıtmadan ezelim.
  3. Tereyağını eritip bütün baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Patateslerin üzerine sürmek için sos hazırlıyoruz.
  5. Ezdiğimiz patateslerin üzerine fırça ile çokça sürüyoruz ve evvelde ısıtılmış 200 derece fırında yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Servis tabağına alıp üzerine doğranmış yeşil soğan ve maydanoz ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tereyağlı Çatlak Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst