Tereyağlı Yumurta Kapama

bencede

Active member
Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtalarımızı yaklaşık 7-8 dakika haşlıyoruz.
  2. Küçük bir tavada tereyağımızı eritip baharatlarımızı döküyoruz.
  3. Haşlanan yumurtalarımızı soyup ortadan ikiye bölüyoruz.
  4. Sarı kısımları tavaya denk gelecek biçimde tavamıza diziyoruz ve kısık ateşte 3-4 dk kadar pişiriyoruz.
  5. Kaşık sayesinde tereyağını yumurtalarımızın üzerlerine gezdiriyoruz.
Sıcak biçimde servis ediyoruz.

Afiyet olsun ????.

Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst