Yenilmez
Active member

Torfrock’un kurucusu Raymond Voß yaşı nedeniyle istifa etmek zorunda. Grup, diğer şeylerin yanı sıra “Werner” başlık şarkısı “Beinhart” ile tanındı.
45 yıl sonra kurucu ortak, şarkıcı ve gitarist Raymond Voß, Alman rock grubu Torfrock ile kariyerine son verdi. Nedeni ise kalp sorunları ve Corona. 70 yaşındaki oyuncu, “Sonsuza kadar duracağım” dedi.
Voß’a göre 2018’den beri kardiyak aritmilerden muzdarip. Doktoru ona “yüksek riskli bir hasta” olduğunu söyledi. Şarkıcıya göre en son üç aydır korona hastalığı ile mücadele ediyordu. Bild’e konuşan müzisyen, “Karar benim için kolay olmadı ama kalp rahatsızlığım nedeniyle sahnede birdenbire devrilip grubu perişanlığa sürüklemek istemiyorum” dedi.
Hayranlar teşekkür eder ve anlayış gösterir
Hayranlar ve müzisyen arkadaşları bu haberlere üzgün ama anlayışlı tepkiler veriyor. “Bu harika zaman için teşekkür ederim! Sağlık her şeyden önce gelir ve sizin için, geleceğiniz ve Torfrock için yalnızca en iyisini diliyorum!” örneğin, Facebook’ta Hamburglu kült şarkıcı Lotto King Karl’ı yazıyor.
Başka bir kullanıcı şu yorumu yapıyor: “Harika vakit geçirdiğiniz için teşekkürler müzik, şanslısınız, tabii ki özel bir şey eksik olsa bile. Her şey gönlünüzce olsun”. Ve başka bir hayran ekledi: “Torfrock, Raymond olmadan tamamlanmış sayılmaz! Tüm güzel yıllar ve şarkılar için teşekkürler!”
Torfrock, Raymond Voß olmadan devam ediyor
Raymond Voß dursa bile Torfrock devam ediyor. Grubun kurucu ortağı, basçı Sven Berger’in iki yıl önce onun yerine geçtiğini bildirdi. Kendisi müziğe tamamen sırtını dönmek istemiyor.
Voß, “Bild”e “Müzik yapmaya devam edeceğim – bunun yerine evde stüdyoda otururken ve ardından İnternet için. Hâlâ yapım aşamasında olan birkaç şarkım var” dedi. Kült müzisyen eşi Andrea ile de gezmek istiyor.