Tuba Ünsal’ın güç anları… Ayşe Kulin’in kelamlarıyla gözyaşlarına hakim olamadı!

Aslıhan

Active member
Uzun vakittir ekranlarda yer almayan ünlü oyuncu Tuba Ünsal, Ayşe Kulin’in “Adı Aylin” romanıyla birebir ismi taşıyan tiyatro oyunu ‘Adı Aylin’, evvelki akşam Şiddetli PSM’de perde açtı. Ünsal, oyun öncesi bir ortaya geldiği Kulin’in kendisi için kullandığı tabirler üzerine duygulanıp, gözyaşlarını tutamadı.

Son olarak dijital platformda yer alan Aşk 101 dizinde rol alan oyuncu Tuba Ünsal, Ayşe Kulin’in “Adı Aylin” romanını tiyatro sahnesine taşıdı. Ünsal, hem yapımcılığını üstlendiği tıpkı vakitte başrolünde yer aldığı ‘Adı Aylin’ tiyatro oyunun önceki gün perdelerini açarak, seyircisiyle buluşturdu.

tuba ünsal ismi aylin

‘Adı Aylin’ oyunu öncesi, oyuncu takımıyla bir ortaya gelerek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Oyuncusundan teknik grubuna büyük bir takımla çalıştığını anlatan Ünsal, oyunun hazırlığının üç yıl sürdüğünü, beraberinde bir üretimci olmanın zorluklarıyla gayret ettiğini anlattı.

TUBA ÜNSAL GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Oyunun hem yapımcılığını birebir vakitte başrolünü üstüne alan Tuba Ünsal, gözyaşlarına hakim olamadı. Ünsal, “Güzel bir maceraydı, fazlaca heyecanlıydık. Hazırlık üç sene sürdü, dört aydır prova yapıyoruz. Hepsinin tek tek farklı yeri var, takımımızla gurur duyuyorum. Bayan olunca geçtiğiniz yollar hayli aydınlık olmuyor, benim yolum aydınlık olmadı, onun için fazlaca gururluyum” dedi.

“Benim için kuvvetli macera provalara girdikten daha sonra bitti ve yolum daha sonrasında aydınlanmaya başladı ve tünelin ışındaki ışığı bu takımla bir ortaya gelince gördüm.”

MESKENİNİ İPOTEK ETTİRDİ’ İDDİASI

Oyunun yapımı için 4 milyon TL harcayan oyuncunun, bankadan kredi çektiği öğrenildi. Tuba Ünsal’ın kredi karşılığında da meskenini ipotek ettirdiği sav edildi.

INSTAGRAM’DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Galada herkese teşekkür eden oyuncu, Instagram’da ise “Karşıma çıkan her zorlukta bir umut gorebilmeyi öğrenen, zorluklar karşısında coşkumu kaybetmeden yaşayabilme cüreti gösteren ‘Ben’e teşekkür ederim” diyerek, hislerini tabir etti.

Oyun öncesi Ayşe Kulin’le bir ortaya gelen Tuba Ünsal’ın, ünlü müellifin kendisi hakkında kullandığı kelamlar üzerine duygulanıp gözlerinin dolması dikkat çekti. Kulin şunları söylemiş oldu:
“Bir Aylin duruyor yanımda zira onun kadar azimli. O kadar güç ki müzikali sahneye koymak biroldukca faal bir ortada. ‘Dizi yahut sinema yap’ dedik lakin ısrar etti dedim ki ‘Nereden bulacak sponsor falan?’ O kadar azimli ki Aylin’e hem fiziken hem ruhu girmiş üzere…”

“Direndi, dayandı, buldu ve yaptı. Ona hayranlığım sonsuz. Ben de onun üniformalarını kıskandığım için bunu giydim ve geldim. Mert olanları, sizin gibileri epeyce takdir ediyorum.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ünsal, iki yıldır üzerinde çalıştığı Ayşe Kulin’in “Adı Aylin” romanından uyarlanan tiyatro projesinin son hazırlıklarını tamamladı.

Öykünün kurgu ve yapım maliyeti 4 milyon TL harcadığı ortaya çıktı. Oyun, Türkiye ile birebir anda Ortadoğu’da da sahnelenecek. Tuba Ünsal, “Adı Aylin, ‘Off Broadway’ biçiminde Türkiye’de birinci sefer sahnelenecek özel bir gösteri olacak” dedi.

tuba ünsal ismi aylin

Kurduğu yapım firmasıyla tiyatro oyunlarına yatırım yapan Ünsal, eforuyla Kültür Bakanlığı’nın 2021 yılında desteklediği oyunlar listesine girmeyi de başardı.