Türlü Melemen

bencede

Active member
Türlü Melemen Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük patlıcan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet küçük kapya biber (İsteğe nazaran artırılabilir yada çeşitlendirilebilir)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 avuç peynir (Evde bulunanlardan koyabilirsiniz lakin kaşar peyniri koyacaksınız muhakkak kaşık vurmayın)
  • 1 avuç maydanoz (Üzeri için)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (Kızartma için)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Türlü Melemen Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri küçük küçük jülyen formunda doğrayın, patlıcanları küçük küp küp doğrayın, patlıcanları ve patatesleri yıkayıp kuruladıktan daha sonra sıra ile kızartalım yumuşaması yeterdi fazlaca kızarmasına gerek yok.
  2. Biberleri küçük küpler halinde doğrayalım farklı bir tavada sıvı yağı ekleyip bir mühlet soteleyelim.
  3. İnce ince doğradığımız soğanları ve sarımsakları biberin içerisinde ekleyelim ve sotelemeye devam edelim.
  4. Akabinde kızarttığımız patatesleri ve patlıcanları tavanın içerisine alalım bir müddet daha sotelemeye devam edelim.
  5. Küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri tavanın içerisine alalım ve karıştırıp kapağını kapatarak bir mühlet pişmeye bırakalım.
  6. Domateslerimizde piştikten daha sonra tuz karabiber kimyon ve pulbiber ekleyip karıştıralım ve peynirlerimizi tavanın içerisine dağıtarak atalım akabinde kapağını kapatalım.
  7. Son olarak yumurtalarımızı bir kase içerisine kırıp çırptıktan daha sonra tavanın içerisine dağıtarak dökelim bir müddet yumurtaların pişmesini bekleyelim.
  8. Maydanozlarımızı doğrayıp üzerine gezdirdikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz şimdiden hepinize afiyet olsun.
Türlü Melemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst