bencede
Active member
Türlü Melemen Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet küçük patlıcan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet küçük kapya biber (İsteğe nazaran artırılabilir yada çeşitlendirilebilir)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 avuç peynir (Evde bulunanlardan koyabilirsiniz lakin kaşar peyniri koyacaksınız muhakkak kaşık vurmayın)
- 1 avuç maydanoz (Üzeri için)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (Kızartma için)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri küçük küçük jülyen formunda doğrayın, patlıcanları küçük küp küp doğrayın, patlıcanları ve patatesleri yıkayıp kuruladıktan daha sonra sıra ile kızartalım yumuşaması yeterdi fazlaca kızarmasına gerek yok.
- Biberleri küçük küpler halinde doğrayalım farklı bir tavada sıvı yağı ekleyip bir mühlet soteleyelim.
- İnce ince doğradığımız soğanları ve sarımsakları biberin içerisinde ekleyelim ve sotelemeye devam edelim.
- Akabinde kızarttığımız patatesleri ve patlıcanları tavanın içerisine alalım bir müddet daha sotelemeye devam edelim.
- Küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri tavanın içerisine alalım ve karıştırıp kapağını kapatarak bir mühlet pişmeye bırakalım.
- Domateslerimizde piştikten daha sonra tuz karabiber kimyon ve pulbiber ekleyip karıştıralım ve peynirlerimizi tavanın içerisine dağıtarak atalım akabinde kapağını kapatalım.
- Son olarak yumurtalarımızı bir kase içerisine kırıp çırptıktan daha sonra tavanın içerisine dağıtarak dökelim bir müddet yumurtaların pişmesini bekleyelim.
- Maydanozlarımızı doğrayıp üzerine gezdirdikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz şimdiden hepinize afiyet olsun.