Tulum Poğaça

bencede

Active member
Tulum Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Tulum Poğaça Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kalıbın içerisine birer yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
  2. Etrafına fırçayla yağı dolaştırıp 200 derece fırına atalım.
  3. Akabinde çırpıcı ile süt yumurta çırpılır.
  4. Un tuz ek edilir çırpılır uzun mühlet çırpmanıza gerek yok ısınan kalıbımıza eşit biçimde dökün bekletmeden fırına tekrar koyun fırını 180 düşürün.
  5. Üzeri kızarana kadar bekleyin puf puf kabarmış olacaktır.
  6. Pişen poğaçalarınızın içerisine labne ve sizin tercih ettiğiniz öteki eserle doldurabilirsiniz ben reçel peynir ve sosis doğulu yaptım afiyet olsun hanifenin mutfağı.
 
Üst