bencede
Active member
Tulum Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kalıbın içerisine birer yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Etrafına fırçayla yağı dolaştırıp 200 derece fırına atalım.
- Akabinde çırpıcı ile süt yumurta çırpılır.
- Un tuz ek edilir çırpılır uzun mühlet çırpmanıza gerek yok ısınan kalıbımıza eşit biçimde dökün bekletmeden fırına tekrar koyun fırını 180 düşürün.
- Üzeri kızarana kadar bekleyin puf puf kabarmış olacaktır.
- Pişen poğaçalarınızın içerisine labne ve sizin tercih ettiğiniz öteki eserle doldurabilirsiniz ben reçel peynir ve sosis doğulu yaptım afiyet olsun hanifenin mutfağı.