bencede
Active member
Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tane yumurta
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak yoğurt
- 8 yemek kaşığı un (her marka değişiklik gösterebilir)
- 1 tane haşlanmış patates
- Yarım su bardağı beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Süzme yoğurt, nane yaprakları ve çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalar, şeker ve tuzla birlikte yumurta beyazlayana kadar çırpılır .
- çabucak sonrasında sırasıyla yağ, yoğurt katılır.
- daha sonra peynir ve çörek otu, susam katılır.
- sonrasındasında haşlanmış ister küp küp ,istenilirse rendelenmiş patates katılır karıştırılıp üzerine elenerek un ve kabartma tozu eklenir.
- İster tepsiye istenilirse muffin kalıplarına temalıp pişirilir .
- Soğuyunca üzerine süzme yoğurt krema torbasına temalıp üzerine servis vakti sıkılır, üzerine nane ve çörek otuyla süslenir.