Ünlü popçu Simge Sağın senelerca orta verdiği İTÜ’den mezun oldu!

Aslıhan

Active member
Ünlü müzikçi Simge Sağın, uzun yıllar orta verdiği üniversite eğitimini tamamladı ve dün yapılan mezuniyet merasimine katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Ses Eğitimi Kısmı‘nde okuyan ünlü popçu Simge Sağın, eğitimine uzun yıllar orta vermişti. Geçen yıl pandemi niçiniyle konserlerin olmamasını fırsata dönüştüren ünlü müzikçi eğitimini tamamlamaya karar verdi.

İstanbul Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Kısmı‘nde okuyan Simge Sağın, kalan iki dersini de vererek uzaktan eğitimini tamamladı.

15 yıllık ortadan daha sonra dün mezuniyet merasimine katılan ünlü müzikçi “Kendimi epey şanslı ve memnun hissediyorum. Artık diplomalı ve konservatuvar mezunuyum.” biçiminde konuştu.

“GENÇ KIZLAR SİZE BİR MESAJIM VAR!”

Memnunluğu gözlerine yansıyan hoş müzikçi, bayanlara seslenerek “Bu fotoğraf benim için epey değerli. Bilhassa genç kızlar size epeyce kıymetli bir mesajım var! Okuyun, çalışın, kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenin! bu biçimde kimseye boyun eğmek zorunda kalmazsınız.” sözlerini kullandı ve kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Ben okuldan ayrılalı 15 yıl olmuş… Yarım kalan, tamamlanması pandemide gerçekleşen epey değerli bir meseleydi… Ancak burada en büyük teşekkür Emel Şenocak hocama ve olağan ki tüm hocalarıma, arkadaşlarıma…”

Simge’ye mezuniyet merasiminde hem menajeri tıpkı vakitte irtibat danışmanı olan Özgür Aras eşlik etti. Ünlü müzikçi mezuniyet daha sonrasında konser vererek öğrenci arkadaşlarına keyifli anlar yaşattı.