Ukrayna: Savaşta 197 çocuk öldürüldü Rusya’nın 24 Şubat’ta ‘Ukrayna’yı askerden ve Neo-Nazilerden arındırmak’ mazeretiyle başlatmış olduğu savaş 50’nci gününde tüm süratiyle devam ederken, sivil kayıplara ait açıklamalar da gerisi arkasına geliyor. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT), savaşta her iki tarafın da sivil ihlaller işlediğini gösteren
Son olarak Ukrayna Başsavcılığı, ülkede yaşanan savaşta hayatını yitiren çocukların sayısını deklare etti. Buna nazaran 197 çocuk hayatını yitirirken 351 çocuk da yaralandı.
BİNDen çok EĞİTİM KURUMU HASAR GÖRDÜ
Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamada, eğitimde yaşanan zayiata da dikkat çekildi.
Açıklamada, Rus ordusunun bombardımanlarında binden çok eğitim kurumunun hasar gördüğü, bunlardan 91’inin büsbütün yıkıldığı kaydedildi.
Son olarak Ukrayna Başsavcılığı, ülkede yaşanan savaşta hayatını yitiren çocukların sayısını deklare etti. Buna nazaran 197 çocuk hayatını yitirirken 351 çocuk da yaralandı.
BİNDen çok EĞİTİM KURUMU HASAR GÖRDÜ
Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamada, eğitimde yaşanan zayiata da dikkat çekildi.
Açıklamada, Rus ordusunun bombardımanlarında binden çok eğitim kurumunun hasar gördüğü, bunlardan 91’inin büsbütün yıkıldığı kaydedildi.