Uzun Kovid Berlinli kadının hayatını kökten değiştiriyor

Yenilmez

Active member
Haberleri takip et
Paylaş menüsü açık
Makaleyi paylaş

Pandeminin sona ermesiyle birlikte çoğu insan için Corona ortadan kaybolurken, diğerleri hastalığın sonuçlarıyla mücadele ediyor. Bunlardan biri, birçok kişi tarafından Visa Vie olarak bilinen podcast yayıncısı Lottie. Kovid hayatını ne kadar sürede değiştirdi?

Lottie, 8 Kasım 2021'de elinde pozitif korona testi tuttuğunda henüz hayatının en kötü zamanının başladığının farkında değildir. Enfeksiyonu takip eden aylarda kişide çeşitli hastalıklar gelişir. Buna, 37 yaşındaki kişide kalp kası hücrelerinin kronik ölümüne yol açan kalp kası iltihabı da dahildir.

Berlin yerlisi, tüm Almanya'da Visa Vie sunucusu olarak tanındı. Bu yıldan bu yana halk arasında Lottie ismini tercih ediyor. Korona enfeksiyonundan önce kulüplerde oynuyor, spor yapıyor, arkadaşlarıyla kutlama yapıyor, hayatını yaşıyordu. Lottie artık çok hasta olduğu için bu hayatı yaşamıyor.

Lottie bu zor zamanlarda sadece eşi rapçi Savvy'den değil aynı zamanda işinden de destek buluyor. Yeni podcast'i “Plot House”da çeşitli konuklara özellikle trajik, şaşırtıcı ve gerçekten yaşanmış tuhaf hikayeler anlatıyor.

Lottie, t-online ile yaptığı röportajda, korona enfeksiyonundan üç yıl sonra nasıl bir performans sergilediğini, hikaye anlatmanın ona neden güç verdiğini ve kronik hastalığı olan bir kişi olarak ne gibi dilekleri olduğunu anlatıyor.

t-online: Corona'ya ve Uzun Kovid'e yakalanmadan önceki Lottie'nizi nasıl tanımlarsınız?

Lottie
: Hayatımın en mutlu dönemindeydim. Tam dört hafta önce hayatımın aşkıyla evlenmiştim, profesyonel anlamda çok başarılıydım ve kocamla dünyayı dolaşıp bir aile kurmak istiyordum.

Peki o zamanki Lottie'nin ne kadarı bugün hala orada?

Hala o zamanki Lottie'ye benziyorum ama kendimin daha düşünceli, yalnız ve sınırlı bir versiyonuyum. Ancak hayata olan sevgi büyüdü ve hayatta verilmiş gibi görünen şeylere duyulan minnettarlık da arttı. Bugün arkadaşlarımla güzel bir akşam geçirmek ya da deniz gezisi gibi eskiden normal olan küçük şeyler için sevinçten ağlıyorum. Ve eklenen şey dayanıklılıktır. Çok fazla dayanıklılık.

Tırnak işareti

Zamanımın yüzde 95'i evdeyim.

Lottie

Kasım 2021'de Corona'ya yakalandınız. Kronik hasta olduğunuzu gerçekten ne zaman anladınız?

Corona geçirdim ve 14 gün evde yatakta kalmak zorunda kaldım. Doktor Corona sonrası formda olmamamın normal olduğunu ve birkaç hafta içinde her şeyin yoluna gireceğini ancak giderek kötüleştiğimi söyledi.

Hala her şeyin bir noktada düzeleceğine dair umudum vardı. Ancak sanırım en geç bir yıl sonra gerçeğin farklı olduğunu ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gerçeğini yavaş yavaş kabullenmem gerektiğini anladım.

Kapağı Arsa Evi: Anlatılan hikayelere eşlik eden materyaller @plothousepodcast Instagram kanalında yayınlanacaktır.

Resmi büyüt

“Plot House” kapağı: Anlatılan hikayelere eşlik eden materyaller @plothousepodcast Instagram kanalında yayınlanıyor. (Kaynak: Lando)

Kovid enfeksiyonu sonucu hangi hastalıklara maruz kalıyorsunuz?

Bugün, diğer şeylerin yanı sıra, tip 1 diyabet, yüksek tansiyon, lipid metabolizması bozukluğu, kronik yorgunluk sendromu, kronik vasküler inflamasyon ve postural taşikardi sendromundan (POTS) – otururken veya otururken kalp atış hızının keskin bir şekilde artmasıyla karakterize edilen bir hastalıktan – muzdaripim. ayakta.

Bugün sizin için normal bir gün nasıl geçiyor?

Zamanımın yüzde 95'ini evde kanepede, yatakta ya da küçük çalışma odamda podcast'lerimi hazırlayarak veya kaydederek geçiriyorum. Bazen doktor randevularım var ya da testler için hastaneye gitmem gerekiyor. Yeterince formdaysam şu anda ayda bir veya iki kez yürüyüşe çıkıyorum. Bunun dışında eşimle güzel filmler veya diziler izliyorum. Eğer hâlâ öncesinde ve sonrasında dinlenmek için yeterli enerjim ve zamanım varsa, bazen arkadaşlarımla küçük bir oyun akşamı düzenliyorum.

Tırnak işareti

Kalp kası hücrelerimin ölmeyi durduramaması beni en çok umutsuzluğa düşürdü.

Lottie

Şu ana kadar hastalığınızın gidişatında en kötü anlar nelerdi?