bencede
Active member
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içerisine un hariç öbür gereçlerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Ölçülü olarak unumuzu ekliyoruz. Ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Üzerini örtüp 15 dakika kadar hamurumuzu dinlendiriyoruz. Hamur matımızın üzerine biraz un serpiyoruz.
- Bezeler yapıp hamurumuzu tabak inceliğinde açıyoruz. Bir su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
- Kızgın yağda hamurumuzun iki tarafında çevirerek pişiriyoruz. Başından ayrılmayın fazlaca çabuk yanabilir.
- Servis tabağına alıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz. İçine hiç yağ çekmiyor, ağır bir tanım degil kesinlikle denemelisiniz, şimdiden deneyen herkese ????.