Yağ Çekmeyen Pişi

bencede

Active member
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kabın içerisine un hariç öbür gereçlerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Ölçülü olarak unumuzu ekliyoruz. Ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  3. Üzerini örtüp 15 dakika kadar hamurumuzu dinlendiriyoruz. Hamur matımızın üzerine biraz un serpiyoruz.
  4. Bezeler yapıp hamurumuzu tabak inceliğinde açıyoruz. Bir su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
  5. Kızgın yağda hamurumuzun iki tarafında çevirerek pişiriyoruz. Başından ayrılmayın fazlaca çabuk yanabilir.
  6. Servis tabağına alıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz. İçine hiç yağ çekmiyor, ağır bir tanım degil kesinlikle denemelisiniz, şimdiden deneyen herkese ????.
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst