bencede
Active member
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 paket kuru maya(7gr) yada 20 gram yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Gereğince un (un denetimli eklenmeli)
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabımıza maya, şeker ve ılık olan suyu alıyoruz karıştırıp üzerini örterek etkinleşmeye bırakıyoruz.
- Üzerine un ve tuzu ekleyerek ele yapışan bir hamur yoğurup 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler alıp (eller ve bezeyi bırakacağımız taban yağlı olursa işimiz kolay olur) yağlı tepsiye aralıklı diziyoruz.
- Ortalama 12-15 adet çıkıyor.
- Elimizle bastırarak açıp ortasında delik oluşturuyoruz.
- Kızgın yağda ( ocak devasa yükseklikte ayarda olmamalı) gerili önlü pişiriyoruz.
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı