Yağ Çekmeyen Pişi

bencede

Active member
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kuru maya(7gr) yada 20 gram yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Gereğince un (un denetimli eklenmeli)
Kızartmak için;

  • Sıvıyağ
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yoğurma kabımıza maya, şeker ve ılık olan suyu alıyoruz karıştırıp üzerini örterek etkinleşmeye bırakıyoruz.
  2. Üzerine un ve tuzu ekleyerek ele yapışan bir hamur yoğurup 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler alıp (eller ve bezeyi bırakacağımız taban yağlı olursa işimiz kolay olur) yağlı tepsiye aralıklı diziyoruz.
  4. Ortalama 12-15 adet çıkıyor.
  5. Elimizle bastırarak açıp ortasında delik oluşturuyoruz.
  6. Kızgın yağda ( ocak devasa yükseklikte ayarda olmamalı) gerili önlü pişiriyoruz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst