Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi

bencede

Active member
Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 250 ml.su bardağı ile
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 4.5-5 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda bir cezvede suyu yavaşça ilitalim, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  2. Birinci etapta 3 su bardağı kadar unu yoğurma kabına alalım. Üzerine tuzunu serpelim. Kenara ayırdığımız mayayı ekleyelim, yoğurmaya başlayalım.
  3. daha sonra denetimli bir biçimde ununu ekleyelim. yavaşça ele yapışacak bir hamur elde etmeliyiz. Güzelce yoğurduktan daha sonra mayalanmaya bırakalım. 40- 45 dakika kadar mayalanınca beze alalım. ( bu ölçüler ile 18 adet beze aldım. ).
  4. Bezelerin ortasına delikler açıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.
Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst