bencede
Active member
Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 ml.su bardağı ile
- 2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- 4.5-5 su bardağı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda bir cezvede suyu yavaşça ilitalim, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Birinci etapta 3 su bardağı kadar unu yoğurma kabına alalım. Üzerine tuzunu serpelim. Kenara ayırdığımız mayayı ekleyelim, yoğurmaya başlayalım.
- daha sonra denetimli bir biçimde ununu ekleyelim. yavaşça ele yapışacak bir hamur elde etmeliyiz. Güzelce yoğurduktan daha sonra mayalanmaya bırakalım. 40- 45 dakika kadar mayalanınca beze alalım. ( bu ölçüler ile 18 adet beze aldım. ).
- Bezelerin ortasına delikler açıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.