bencede
Active member
Yapmayan Pişman Kuymak Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı su (200 ml)
- Sünen peynir kaşar vs olur yarım kase koydum ben kuymaklık peynirim vardı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağını tavamıza alalım bakır olursa daha güzel olur. Eridikten daha sonra mısır unumuzu ekleyelim. daima karıştırarak kavuralım.
- Mısır unun kokusu çıkıp, rengi yavaşça dönene kadar yalnız bu basamakta devamlı karıştırın ki un yanmasın.
- çabucak sonrasında oda sıcaklığındaki suyu ekleyip güzelce karıştırın. Çabucak kıvam alacaktır kaynayıp kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
- Kovan aldığında peynirinizi ekleyin eriyen her çeşit olur bu basamakta fazlaca fazla karıştırmayın yavaşça kısık ateşte peynir erisin.
- sonrasındasında yavaşça mi karıştırın, tereyağı üstüne çıktığında servis edebilirsiniz afiyet olsun.