Yufkasız Hamursuz Tam Ölçülü Rum Böreği

bencede

Active member
Yufkasız Hamursuz Tam Ölçülü Rum Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet patlıcan (350 gr)
  • ︎250 gram lor peyniri
  • ︎1 adet yumurta
  • ︎yarım bardak nişasta
  • ︎1 tatlı kaşığı pul biber
  • ︎1 tatlı kaşığı kuru nane
︎Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Yufkasız Hamursuz Tam Ölçülü Rum Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Loru geniş bir kaba koyun. Üzerine yumurtayı, nişastayı, pul biberi ve kuru naneyi ekleyin. Spatulayla karıştırın.
  2. Patlıcanları alacalı soyun. Verev formunda doğrayın.
  3. Her bir patlıcanın üzerine lorlu karşımdan bir çorba kaşığı kadar koyun. Lor patlıcana basitçe yapışıyor.
  4. Evvel patlıcanlı yüzeyi, daha sonra lorlu yüzeyi olmak kuralıyla peynirli patlıcanları tek tek kızgın yağda kızartın.
  5. Servis tabağına alın. Sıcak yahut soğuk servis edin. Afiyet olsun.
    ❤
Yufkasız Hamursuz Tam Ölçülü Rum Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst