bencede
Active member
Yufkasız Hamursuz Tam Ölçülü Rum Böreği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet patlıcan (350 gr)
- ︎250 gram lor peyniri
- ︎1 adet yumurta
- ︎yarım bardak nişasta
- ︎1 tatlı kaşığı pul biber
- ︎1 tatlı kaşığı kuru nane
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Loru geniş bir kaba koyun. Üzerine yumurtayı, nişastayı, pul biberi ve kuru naneyi ekleyin. Spatulayla karıştırın.
- Patlıcanları alacalı soyun. Verev formunda doğrayın.
- Her bir patlıcanın üzerine lorlu karşımdan bir çorba kaşığı kadar koyun. Lor patlıcana basitçe yapışıyor.
- Evvel patlıcanlı yüzeyi, daha sonra lorlu yüzeyi olmak kuralıyla peynirli patlıcanları tek tek kızgın yağda kızartın.
- Servis tabağına alın. Sıcak yahut soğuk servis edin. Afiyet olsun.