bencede
Active member
Yulaflı Omlet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yemek kaşığı sade yulaf
- 1 yemek kaşığı beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 4-5 kısım dereotu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaseye yulafı ve sütü ekleyip 15 dakika bekletin.
- daha sonra üzerine yumurta, beyaz peynir, dereotu ve tuzunu ekleyip düzgünce karıştırın.
- Yapışmaz tavada yağsız olarak yapabilirsiniz ya da bir damla zeytinyağı kullanabilirsiniz. Isınan tavanıza omletinizi yerleştirin.
- Üzerine kapak kapatın. Akabinde pişen omletinizi karşıt çevirin. İki tarafıda pişince hazırdır. Afiyet olsun.