bencede
Active member
Yulaflı Omlet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yulaf
- 1 adet yeşil yada kırmızı biber
- 10 kol maydanoz
- Kaşar
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Çörekotu
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçler doğranıp yumurtayla karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar isteğe ve damak tadına nazaran konur.
- 2-3 dakika yulafların yumuşaması beklenir.
- Tavaya biraz zeytinyağı alınır ve hazırladığımız karışım dökülür güzelce yayılır ve pişmeye bırakılır.
- Ortada altını denetim edip pişince zıt çevrilir.
- Kısık ateşte pişince yarısına doğradığımız kaşarları ekleyip öbür yarısını kaşarlı tarafa hakikat katlıyoruz.
- Kalanlar eritince ocaktan alıp afiyetle yiyoruz ????.