bencede
Active member
Yumurta Haşlama (Normal Yaptığımızdan Farklı Bir Haşlama) Tanımı İçin Gereçler
Haşlamak için
Not EkleTanımı Yazdır
Haşlamak için
- 2 adet yumurta
- 2 su bardak su
- Tuz
- 1 kaşık tereyağ
- Damak tadına bakılırsa karabiber pul biber, kekik
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 bardak suya tuzu ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya yumurtaları kırıyoruz.
- Suya giren yumurtalar dağılmıyor o denli bir kaygınız olmasın yumurtanın akı çabucak kendini toplayıp sarı olan kısmı çevreliyor.
- Yumurta sarısı yavaşça pişince iddiası 3-4 dakika kadar yumurtaları sudan alıyoruz.
- Tereyağını kızdırıp baharatları atıp altını kapatalım epeyce yanmasınlar.
- Tabağa aldığımız yumurtaların üstüne sosumuzu gezdirelim. Afiyet olsun ????Sarısı ile sos birleşince efsane bir tat oluyor ????.