Yumurta Haşlama (Normal Yaptığımızdan Farklı Bir Haşlama)

bencede

Active member
Yumurta Haşlama (Normal Yaptığımızdan Farklı Bir Haşlama) Tanımı İçin Gereçler

Haşlamak için

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardak su
  • Tuz
Sosu için

  • 1 kaşık tereyağ
  • Damak tadına bakılırsa karabiber pul biber, kekik
Yumurta Haşlama (Normal Yaptığımızdan Farklı Bir Haşlama) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 2 bardak suya tuzu ekleyip kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan suya yumurtaları kırıyoruz.
  3. Suya giren yumurtalar dağılmıyor o denli bir kaygınız olmasın yumurtanın akı çabucak kendini toplayıp sarı olan kısmı çevreliyor.
  4. Yumurta sarısı yavaşça pişince iddiası 3-4 dakika kadar yumurtaları sudan alıyoruz.
  5. Tereyağını kızdırıp baharatları atıp altını kapatalım epeyce yanmasınlar.
  6. Tabağa aldığımız yumurtaların üstüne sosumuzu gezdirelim. Afiyet olsun ????Sarısı ile sos birleşince efsane bir tat oluyor ????.
 
Üst