Yumurta Kapama

bencede

Active member
Yumurta Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • Yumurta
  • Haşlamak için su ve çatlamaması için tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber, kimyon, nane ve tuz
Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta haşlanmak üzere kaba alınır.
  2. Üzerine su ve tuz eklenip haslanmaya bırakılır.
  3. Haşlanan yumurtalar süzülüp kabuğu soyulur.
  4. Ortadan dikey bıçak ile kesilir.
  5. Sahan tavasına tereyağı eklenir.
  6. Erdikten daha sonra baharatlar eklenir karıştırılır.
  7. Dilimlenen yumurtalar da eklenerek kenarlarından köpüren yağdan alınıp üzerine eklenir.
    Deneyeceklere afiyet olsun.
Yumurta Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst