bencede
Active member
Yumurta Tostu Tanımı İçin Materyaller
Afiyet olsun ????.
- 2 yumurta
- Pul biber
- Karabiber
- Nane
- Tuz
- Kaşar peynir
- Beyaz peynir
- Yumurtamızı düzgünce çırpalım.
- Üzerine damak zevkinize nazaran pul biber, karabiber, tuz ve nane koyalım.Nane biraz fazla olabilir fazlaca yakışıyor.
- Tavaya biraz sıvı yağ koyalım ve yeterlice kızdıralım.
- Yağ hazır olunca karışımı tavaya dökelim ve orta ateşte kızartalım.
- Bu sırada peynirleri dilimleyebilirsiniz. Büsbütün kaşar da kullanabilirsiniz. Ben elimdeki peynirleri kıymetlendirmek için beyaz peynir de kullandım.
- Bir tarafı güzelce piştiğinde başka tarafını da çevirelim. Kızarmış yüzüne peynirlerimizi koyalım ve “d” halinde kapatarak peynirlerin erimesini bekleyelim.
- Pişen yumurtamızı servis tabağına alarak ketçapla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.