bencede
Active member
Yumurta-yı Hümayun Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2çay kaşığı yenibahar
- 14 dilim çemensiz pastırma
- 3 adet yumurta
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar piyazlık doğranır, üzerine yağ ve tuz eklenip, 40 dakika kısık ateşte orta ara karıştırılarak karamelize edilir.
- Tereyağı eklenir. ondan sonrasında baharatlar eklenir. çabucak sonrasında pastırmalar eklenipi 1 dakika kadar soğanlarla karıştırılır.
- Koyacağınız yumurta sayısı kadar, kaşık sayesinde çukurlar oluşturulur.
- Yumurtaları oluşturduğunuz çukurlara yerleştirilip ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.