Yumurta-yı Hümayun

bencede

Active member
Yumurta-yı Hümayun Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2çay kaşığı yenibahar
  • 14 dilim çemensiz pastırma
  • 3 adet yumurta
Yumurta-yı Hümayun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanlar piyazlık doğranır, üzerine yağ ve tuz eklenip, 40 dakika kısık ateşte orta ara karıştırılarak karamelize edilir.
  2. Tereyağı eklenir. ondan sonrasında baharatlar eklenir. çabucak sonrasında pastırmalar eklenipi 1 dakika kadar soğanlarla karıştırılır.
  3. Koyacağınız yumurta sayısı kadar, kaşık sayesinde çukurlar oluşturulur.
  4. Yumurtaları oluşturduğunuz çukurlara yerleştirilip ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.
Yumurta-yı Hümayun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst