bencede
Active member
Yumurtalı Kaşarlı Patates Sote Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk patates
- Yarım kapya biber
- 1 adet sivri ya da çarliston biber
- Küçük uzunluk yarım soğan
- Sucuk (Dilediğiniz miktarda)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayalım. daha sonra soğan ve sucuğuda küçük küpler halinde doğrayalım.
- Tavaya tereyağı ve sıvı yağ alarak eritelim. daha sonra patates ekleyerek pişirelim. Kavrulan patateslerin üzerine soğan ve biberler ekleyerek biraz daha kavuralım.
- En son sucukları, tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kadar çevirelim. Tavadaki gereçlerin ortasını açarak kırmış olduğumuz bir adet yumurtayı ekleyelim ve üzerine tuz serpelim.
- kenardaki patateslerin üzerine kaşar peyniri serpelim ve üzerine toz biber ekleyelim. Tavanın kapağını kapatarak hem yumurtanın hem kaşarım pişmesini sağlayalım.
- Piştikten daha sonra ocaktan alıp üzerine maydanoz serperek servis edebiliriz afiyet olsun.