Yumurtalı Patates

bencede

Active member
Yumurtalı Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 1 büyük uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Bir çimdik karabiber
Yumurtalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesi soyup temizleyip küçük küçük kareler halinde küp küp keselim.
  2. Baharatlarımızı da ekleyerek yağla birlikte öncesinde yüksek daha sonrasında en kısık ateşte kavuralım. Orta ara kesinlikle karıştıralım.
  3. Uygunca yumuşayıp piştiğinde yumurtayı kıralım ve karıştırmaya devam edelim.
  4. Piştiğinden emin olunca altını kapatalım.
Aslında biraz daha fazla yağ kullanıp patatesleri kızartarak yapabilirsiniz.

Yumurtayı kırmadan evvel yağın çoğunluğunu alıp yumurtasını o denli kırarsınız.Ancak 2. 5 yaşında olan oğlum için her seferinde kızartma sağlıklı olmayacağı için biraz daha kavurma yolu olarak az yağla hayli kısık ateşte yapıyorum.

Yumurtalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst