Yumurtalı Soğan Kavurması

bencede

Active member
Yumurtalı Soğan Kavurması Tanımı İçin Gereçler

  • 2 orta uzunluk soğan
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Yumurtalı Soğan Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda soğanı piyazlık doğrayın.
  2. Tavaya zeytinyağını ek edin ve ocağın üzerine koyun.
  3. ondan sonrasında soğanı ekleyin bir iki sefer karıştırın ve kapağını kapatın.
  4. Soğanın kendi suyunda kapağı kapalı buharda pişirin ve karamelize olmasını bekleyin.
  5. Karamelize olan soğanın üzerine baharatları ve tuzu ek edin ve karıştırın.
  6. Büsbütün baharatlar soğanla buluştuktan daha sonra soğanın ortasından üç tane delik açın.
  7. Açmış olduğunuz deliklere yumurtayı kırın.
  8. Hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirin kapağı kapalı.
  9. Sıcak sıcak servis yapın.
  10. İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenebilir. Afiyet olsun. Not:tabak servisi yapmadan direk tavayla servis yapın ve ekmeği bandıra bandıra yiyin ????
    ❤
    ????.
Yumurtalı Soğan Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst