bencede
Active member
Yumurtalı Soğan Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 orta uzunluk soğan
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda soğanı piyazlık doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını ek edin ve ocağın üzerine koyun.
- ondan sonrasında soğanı ekleyin bir iki sefer karıştırın ve kapağını kapatın.
- Soğanın kendi suyunda kapağı kapalı buharda pişirin ve karamelize olmasını bekleyin.
- Karamelize olan soğanın üzerine baharatları ve tuzu ek edin ve karıştırın.
- Büsbütün baharatlar soğanla buluştuktan daha sonra soğanın ortasından üç tane delik açın.
- Açmış olduğunuz deliklere yumurtayı kırın.
- Hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirin kapağı kapalı.
- Sıcak sıcak servis yapın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenebilir. Afiyet olsun. Not:tabak servisi yapmadan direk tavayla servis yapın ve ekmeği bandıra bandıra yiyin ????