Yumuşacık Pişi

bencede

Active member
Yumuşacık Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo un
  • 1 adet yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar su
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Yumuşacık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Geniş bir kapta mayayı biraz ılık su da eritelim birinci başta, çabucak sonrasında unu ekleyelim, yumurtayı kıralım ve yoğurmaya başlayalım.
  2. Tuzuda ek edelim azar azar ılık su ek ederek yoğurmaya devam edelim.
  3. Ele yapışmayan bir hamur olacak.Kulak göğsü kıvamı diyelim biz.
  4. İsterseniz elinizi yavaşça yağlayıp toparlayın hamuru.
  5. Üzerini örtelim ve 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  6. Tezgaha biraz un alalım.
  7. Küçük bir mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirelim.
  8. Kulanmadığımız bezelerin üzerini örtelim.
  9. Elimizi yağlayıp bezeleri açalım merdanesiz.
  10. En ortasına küçük bir delik açalım.
  11. Tavamıza çokça sıvı yağ alalım ve ısıtalım.
  12. Orta ayardan biraz yüksek olacak biçimde iki taraflı pişirelim.
  13. Kaşıkla biraz sıvı yağdan pişerken üzerine gezdirelim biraz da bastıralım pişerken.
Afiyet bal şeker olsun.

Yumuşacık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst