Zeenat Aman Satyam Shivam Sundaram Şarkısı Sırasında Neden Gözyaşlarına Döküldü?

SuGiBi

New member
Şarkıdan bir karede Zeenat Aman ve Sashi Kapoor. (Nezaket: Zeenat Aman)

Yeni Delhi:

Zeenat Aman’ın Instagram zaman çizelgesi kaçırılamaz. İster kişisel hikayeleri ister film setlerinden BTS anları olsun, tecrübeli yıldız oyunculuk günlerinden komik ve anlayışlı anekdotlar paylaşıyor. Yakın tarihli bir Instagram gönderisinde Zeenat Aman, şarkının “kamera arkasında yaşanan dramdan” bahsetti Chanchal Sheetal Nirmal Komalfilmden Satyam Shivam Sundaram. Raj Kapoor’un yönettiği, Satyam Shivam Sundaram Shashi Kapoor öyle baktı. 1978’de piyasaya sürüldü. Zeenat Aman, Raj ji’nin [Raj Kapoor] Chanchal Sheetal Nirmal Komal’ın dans sahnesini kendisine anlatan oyuncu “gözyaşlarına boğuldu”. Zeenat Aman kendini “aptal durumuna düşüreceğine” ve “tüm filmi batıracağına” inanıyordu. Ancak Raj Kapoor onu kurtarıyordu. Kendisinin ve Shashi Kapoor’un yer aldığı filmden bir kare paylaşan tecrübeli yıldız, şunları yazdı: “Shashi [Kapoor] ji ve ben Chanchal Sheetal Nirmal Komal şarkısından bir karede. Dev mantarlar, pembe bulutlar, böğüren duman, devasa çiçekler, seksi kıyafetler, uhrevi aksesuarlar… Satyam Shivam Sundaram’ın bu fantastik şarkı sekansı dokuz metre boyunca ilerledi. Buna psikedelik bir yolculuk diyecek kadar ileri giderdim!”

Zeenat Aman şunu açıkladı: “Raj ji [Raj Kapoor] Özünde bir estetik vardı ve Vyjayanthimala ve Padmini gibi güneyin en güzel sanatçılarından bazılarıyla çalıştığı biliniyordu. [Kolhapure]. Aynı zamanda klasik danstan da zevk alıyordu ve tüm bu şarkıyı bunu göz önünde bulundurarak tasarlamıştı.”

Şöyle devam etti: “Ama bu benim RK yönetimindeki ilk filmimdi. [Raj Kapoor] pankartı vardı ve hayal gücümün hiçbir sınırına göre klasik bir dansçı değildim. Rajji bana sahneyi anlattığında gözyaşlarına boğuldum! Kendimi aptal durumuna düşürüp tüm filmi batıracağıma ikna olmuştum. Hıçkırıklar ve hıçkırıklar arasında ona durumumu anlattım. Rajji güldü. ‘Siz manastır kızlarını ve iki sol ayağınızı ne yapacağım?’ diye bağırdı.

Ayrıca Zeenat Aman, başlangıçtaki aksaklıklara rağmen Satyam Shivam Sundaram ekibinin bir harikalar diyarı yarattığını söyledi. Şöyle yazdı: “Hey [Raj Kapoor] elbette bir şeyler yaptı. Efsanevi koreograf Sohanlal’a bana mudra öğretmesi talimatını verdi ama karmaşık koreografileri öğretmedi. Eş zamanlı olarak, dahi kostüm tasarımcısı Bhanu Athaiya bir dizi sansasyonel kıyafet yarattı ve sanat yönetmeni A. Rangaraj baş döndürücü bir set hazırladı. Ve böylece SSS ekibi bir harikalar diyarı yarattı.”

“Videoyu YouTube’da bulup izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu görsel bir keyif ve bu konudaki düşüncelerinizi duymayı çok isterim,” diye imzaladı Zeenat Aman.

Zeenat Aman, Chanchal Sheetal Nirmal Komal’ı kariyerinin “en fantastik şarkı sekanslarından biri” olarak nitelendiriyor.

Zeenat Aman, daha önceki bir gönderisinde, 2016 yılında Oslo’da düzenlenen bir film festivalinde Norveç posta müdürlüğünün onun onuruna özel bir pul bastırdığını hatırlatıyor. Usta oyuncuya, kişisel kullanımı için 60 pulun yanı sıra aynı pulun dev bir kopyası da hediye edilmişti. “Bu yeni takdir jesti beni çok heyecanlandırdı, ancak pulların gerçekten işe yarayıp yaramayacağından emin değildim. Böylece hemen ertesi sabah bir tomar kartpostal aldım, arkadaşlarıma mesajlar yazdım, her birine ‘Zeenat Aman’ damgası vurdum, parmaklarımı çaprazladım ve kartları bir posta kutusuna attım” diye yazısından bir alıntı okudum.

Zeenat Aman, Manish Malhotra’nın şarkısıyla geri dönüş yapmaya hazır Bun TikkiShabana Azmi ile birlikte.